יצאנו ליומיים נוספים על השביל והפעם מהר תבור ועד לאלון הגליל. יומיים של צעידה בנופי הגליל התחתון המקסים. ביום הראשון נלך מהר תבור לנוף הגליל שאותו אתאר בפוסט הזה וביום השני נלך מנוף הגליל לאלון הגליל שאותו אתאר בפוסט הבא.
קצת לוגיסטיקה לפני שצועדים
קבענו מראש עם נהג שיקפיץ אותנו מסוף המסלול לתחילת המסלול. הגענו עם הרכב שלנו לנוף הגליל. השארנו אותו בסוף המסלול שלנו, לקחנו את התיקים ונסענו עם הנהג שלקח אותנו להר תבור לתחילת המסלול.
תיאור המסלול
את המסלול התחלנו בחניון האוטובוסים התחתון בהר תבור. זהו חניון לאוטובוסים שמביאים תיירים לכנסיית ההשתנות בפסגת הר תבור. מכיוון שהדרך מפותלת, האוטובוסים לא יכולים לעלות אל ההר. התיירים יורדים מהאוטובוס ועולים על שאטל שמסיע אותם לפסגת ההר. זו הנקודה שהגענו אליה בפעם הקודמת.
בתחילת המסלול השביל עובר ברחובות הכפר שיבלי. לאחר כ- 10 דקות הליכה יוצאים מהכפר ונכנסים ליער בית קשת. זהו יער גדול עם עצי אלון התבור. ביער עוברת דרך נוף, ישנם חניונים לבילוי בחיק הטבע, שבילי טיול להולכי רגל ולרוכבי אופניים.
השביל עובר בדרך רחבה ונוחה כשמסביב הכל ירוק ופורח. לאחר כ- 5.5 ק”מ של הליכה שחלקם בעליה מתונה הגענו למצפור הר תבור. לא שצריך את המצפור לראות הר תבור, הוא בולט בשטח וראינו אותו כל הדרך, אבל ישנם פה ספסלים לישיבה ומנוחה.
אחרי הפסקה קצרה ומנוחה במצפור המשכנו בדרך ולאחר 3 ק”מ נוספים התחלנו לטפס על הר דבורה שקרוי על שם דבורה הנביאה שפעלה באזור זה. דבורה, על פי המקרא, הייתה נביאה, והשופטת הרביעית ששפטה את ישראל בתקופת השופטים. סיפורהּ מתואר בספר שופטים. היא ידועה בעקבות שירת הניצחון על צבא יבין מלך כנען: “שירת דבורה”.
העליה להר דבורה מתונה ואנחנו עולים אותה בצעדים קטנים כדי לא להעלות את הדופק יותר מדי. תזכרו את הטיפ הזה- לעלות לאט.
שמורת אירוס נצרתי
יורדים מהר דבורה ומתחילים לראות באופק את הבתים של נוף הגליל. ממשיכים בדרך לפי סימון השבילים של שביל ישראל שדרך אגב היה מצוין לכל אורך הדרך ומגיעים לשמורת אירוס נצרתי. מי שמגיע בתקופה של הפריחה שלו יראה פרח יפה שהוא אנדמי לצפון ישראל, לבנון, ירדן וסוריה. המין גדל בישראל בהרי נצרת, בגבעת המורה בהרי נפתלי ולרגלי החרמון.
פרט ל”מלך השמורה”, הפורח מאמצע מרץ-אפריל, לאורך חודשי החורף והאביב ישנה פריחה מגוונת של סירה קוצנית, כלנית, צהרון, צמר מפוצל, פרגים, צבעונים, עיריות, רקפות ועוד.
בשמורה ישנו שביל הליכה המתאים גם לבעלי מוגבלות. השביל יורד כמאה מטרים ולאחר מכן מתחיל קטע מישורי של כ-500 מטרים ובו פינות ישיבה מקסימות ומוצלות, הצופות לנוף פתוח ורחב. השביל עצמו אינו מוצל.
לאורך כל שביל ההליכה ניתן לראות היטב את הר תבור, הר דבורה, עמק יזרעאל, רמות יבניאל וסירין, והרי מואב במזרח.
תכף מסיימים
חצינו את השמורה ונכנסו לסוג של יער קטן וצפוף שהוביל אותנו אל שדרות מעלה יצחק שבנוף הגליל. הלכנו כמה דקות הליכה נוספות והגענו אל הרכב שלנו. קצת מתיחות ושחרור לשרירים ונסענו לבית הארחה בעיר העתיקה שהזמנו מראש. שם המקום “ויטראז בית הארחה”, מקום נחמד ונקי, ממוקם בעיר העתיקה של נצרת.
אז מה היה לנו
עוד יום נפלא על שביל ישראל, 13 ק”מ של צעידה בנוף מדהים, לא קשה מדי, שני הרים ויער אחד. מחכים כבר למקטע הבא.
לטעימה קטנה מהמסלול היכנסו לסרטו שהכנתי עבורכם-
ניווט לתחילת המסלול
ניווט לסוף המסלול
לעוד מסלולי שביל ישראל לחצו כאן