אם אתם מחפשים מסלול מדברי שקט, מרהיב ומלא באתגרים – טיול בהר מסור ונחל מסור הוא הבחירה המושלמת. המסלול משלב טיפוס לפסגת הר מסור, שממנה נשקף נוף פנורמי עוצר נשימה של הרי הנגב, יחד עם ירידה בערוץ הקניוני של נחל מסור, שבו מפלים יבשים ומקטעי טיפוס מרתקים.
רגע לפני שמתחילים
- המסלול עובר בשטח אש פעיל של חיל האוויר ולכן ההליכה בו מותרת בסופי שבוע וחגים בלבד! כדי לתאם כניסה לשטח, יש לחייג למתא”ם פיקוד דרום במספר – 08-9902927 לפחות יומיים לפני היציאה לטיול, בין השעות 8:00 ל-17:00, (לא כולל שישי-שבת). יש להיכנס לשטח לפחות 4 שעות לפני השקיעה.
- שימו לב- המסלול מתאים לעונות סתיו, אביב וחורף אבל לא בימים שיש בהם סכנת שיטפונות ולא בימי הקיץ החמים- בכל מקרה, יש להתעדכן בתחזית לפני היציאה.
איך מגיעים
ווייז לא כל כך מכיר את הר מסור ולכן לא הייתי משתמש בו. עדיף להשתמש בגוגל מפות- לרשום הר מסור. בכל מקרה אם אתם באים מצפון על כביש הערבה, ממש מול מושב חצבה, מיד אחרי תחנת האוטובוס יש פניה ימינה לדרך עפר מסומנת בסימון שבילים ירוק. הדרך עבירה גם לרכבים פרטיים, אבל יש לנסוע לאט ובזהירות. דרך העפר עוברת בשטח אימונים של חיל האויר, יעידו על כך שרידי כלי הרכב והמטוסים (בינם זוג סקייהוקים) המשמשים כמטרות לאימוני מטוסי חיל האויר. נוסעים על הדרך הזו כ- 12 ק”מ (לקח לנו חצי שעה) עד שמגיעים לתחילת המסלול (יש שלט).

תאור המסלול
מהחניה התחלנו ללכת עם סימון שבילים ירוק (יש שלט) בעליה מתונה שדי מהר הפכה להיות תלולה. השביל עובר בין סלעים בהירים עם כתמי צבעי אדמה מגוונים. הצעד הראשון במעלה ההר נותן תחושה ברורה שזה לא יהיה טיפוס קל. ככל שהתקדמנו, השיפוע הפך משמעותי יותר, וההליכה דרשה מאיתנו שימוש מדויק ברגליים ולעיתים גם אחיזת ידיים בסלעים כדי לשמור על יציבות. לא מתאים לבעלי לב חלש ופחד גבהים. רגע ההגעה לפסגה מספק תחושת הישג אדירה – מרחבים אינסופיים של מדבר פרושים לכל עבר.

מהפסגה התחלנו לרדת בזהירות (גם הירידה לא פשוטה) ולאחר כ- 300 מ’ סימון השביל משנה את צבעו מירוק לאדום ואיתו ירדנו על צלע ההר עד לנחל מסור.
המשך המסלול
הלכנו בנחל רחב כמה עשרות מטרים בודדים, ממנו עלינו שמאלה בשלוחה, עד שהגענו לחלקו הקניוני של נחל מסור שאורכו כ-250 מ’ בלבד. זהו אחד הקטעים היפים והמרשימים במסלול. המעוק (נקיק צר עם קירות סלע תלולים) יוצר חוויית הליכה ייחודית בין מצוקים מרשימים, מפלים יבשים ומעברים טכניים שמצריכים שימוש ביתדות וסיוע ידיים. בחורף, יתכן וההליכה בנחל תהיה בין גבים מלאים. בחלק מהמקומות צריך לרדת בישיבה ולחפש אחיזות טובות כדי לא לאבד יציבות. אחד הקטעים המרתקים הוא מעבר צר במיוחד, שבו הקירות כמעט נוגעים זה בזה, ומרגישים מוקפים לחלוטין בתוך הקניון. לאחר עוד כמה מפלים יבשים, המעוק נפתח, וההליכה הופכת קלה יותר, עם שביל מתון יחסית שמוביל החוצה מהנחל חזרה אל החניה.

אז מה היה לנו
מסלול קצר של כ- 3 ק”מ עם חוויית מדבר עוצמתית שמשלבת טיפוס מאתגר, תצפיות פנורמיות ונקיק סלעי מרהיב. העלייה להר מסור תלולה אך מתגמלת, עם נוף עוצר נשימה לכל עבר. הירידה מההר מובילה אל מעוק נחל מסור – קניון צר עם קירות סלע גבוהים, מפלים יבשים ומעברים טכניים מרתקים. זהו מסלול שמתאים למטיילים מנוסים המחפשים שילוב של אתגר, יופי פראי וחוויית מדבר בלתי נשכחת.
לטעימה קטנה מהמסלול היכנסו לסרטון שהכנתי עבורכם–
אם הגעתם עד לכאן כנראה שאתם אוהבים לטייל ולגלות מקומות חדשים. לעוד המלצות תעקבו אחרי באינסטגרם, בטיקטוק ובפייסבוק והירשמו גם כמנויים לערוץ היוטיוב שלי.
לעוד מסלולים למטיבי לכת לחצו כאן
לעוד מסלולים בדרום לחצו כאן